- Nixon erklærte krig mot kreft i 1971 - og tapte den. Hva er annerledes nå? spurte USAs nylig avgåtte visepresident Joe Biden da han talte til teknologikonferansen South By Southwest i Texas denne uken.

- Denne gangen har vi en arme å gå i krigen med, sa han.

Armeen satt i salen. Utviklere, legemiddelprodusenter, genforskere, eksperter på sensorer, mobilteknologi, kunstig intelligens, stordata og datasikkerhet. På alle disse områdene har utviklingen gått stadig raskere de siste årene, og kombinasjonen av dem gjør det mulig å forebygge, behandle og bekjempe sykdommer på måter ingen har turt å drømme om. Men det betyr ikke at løsningene er rett rundt hjørnet. For når det gjelder medisin, har verden - med god grunn - bestemt seg for å tvile.

Aftenposten 17. mars 2017 - les hele artikkelen her

UTDRAG:

Vil teknologien redde oss? Ja. Mange av oss, i alle fall. Flere vil få økt livskvalitet, og færre vil dø for tidlig. Kanskje kan vi skape et rettferdig helsevesen også. Men det er god grunn til å vente med hallelujakoret selv om det jo gir bibelske assosiasjoner når lamme reiser seg og blinde får synet tilbake.

Fremtiden er fantastisk. Men den er ikke her ennå.

Aftenposten 17. mars 2017 - les hele artikkelen her

 

Lenker

Direktoratet ehelse

Direktoratet ehelse video facebook

fhi logo

helsebiblioteket logo

finn hjertestarter

Organdonasjon logo hvit bg

logo helsetelfonen

OddBlogg

Blogg innlegg

e-portaler

helsenorge.no
- informasjon fra helsesektoren

Norge.no
- veiviser til offentlige tjenester