etiske utfordringer i fokus

Politisk økonomi Innvandring Klima Helse Intelligens 
   innvandring    ethical issues in healthcare  positiv psykologi 01
 nettside  nettside  nettside  nettside  nettside
wikipedia (eng) wikipedia (eng) wikipedia (eng) wikipedia (eng)  wikipedia (eng)

 

About Dollar Street
Imagine the world as a street ordered by income. Everyone lives somewhere on the street.
The poorest lives to the left and the richest to the right. Everybody else live somewhere in between.
Welcome to visit all homes on Dollar Street!DollarStreet


Norges Lastebileier-Forbund 22.3.2017 - les hele artikkelen her

For få år siden var dette science fiction. I dag er allerede teknologien klar, og nå diskuterer norske eksperter hvordan hverdagen med selvkjørende biler skal bli.

Året er 2030. Trafikkmengdene har sunket med over 70 prosent etter at selvkjørende biler ble tilgjengelig for allmennheten. Det er ikke lenger vanlig å eie biler; de fleste tilhører flåter hvor brukerne tegner abonnement og betaler en liten månedssum. Når du skal reise fra A til B plotter du bare inn ruten i en skytjeneste, som beregner det beste alternativet for deg. Noen minutter senere står et kjøretøy klart utenfor. Du setter deg inn, lener deg tilbake og leser nettavisene på mobilen mens bilen tar deg dit du vil.

 

En verden i store endringer.

To revolusjoner sammenfalt på 1950-tallet.
Matematikere, inkludert Claude Shannon og Alan Turing, viste at all informasjon kunne kodes av binære sifre, kjent som bits. Dette førte til en digital revolusjon drevet av kretser med av-på-brytere som behandlet informasjon.
Samtidig oppdaget James Dewey Watson og Francis Crick hvordan instruksjoner for å bygge hver celle i alle former for liv er kodet av fire-bokstavers sekvensene av DNA.
Dermed startet en informasjonsalder basert på digital koding (0100110111001 ...) og genetisk koding (ACTGGTAGATTACA ...). Strømmen av historie akselereres når to elver samles.

e-verden
oversikt - om e-politikk
blogg
forside

Population cartogram WorldWorld population in 2018

Our World in Data